LA PRIMAVERA, LA SANG ALTERA?

Amb la primavera arriba el sol i la calor, floreixen les plantes, el temps és variable i no sabem quina roba fer servir.
El nostre cos també ho nota i s’altera amb el canvi d’estació. Això fa que durant aquests dies apareguin símptomes estranys que a voltes ens preocupen: no tenim ganes de fer res, estem tristos, ens enfadem amb els amics i ens discutim més amb els pares...
L’Astènia primaveral és típica d’aquesta època de l’any i dóna cansament, somnolència i manca de ganes de fer coses. A més la proximitat del final de curs, els exàmens i la calor, fa que aquestes molèsties encara empitjorin i no tinguem ni ganes d’aixecar-nos.
A més d’estar cansat podem notar símptomes d’Ansietat com serien el nerviosisme, la dificultat per dormir, el mal humor i ocasionalment molèsties físiques con mal de panxa o de cap.
Per millorar el nostre estat físic i mental durant la primavera, podem realitzar exercici o passejar a l’aire lliure, prendre abundants fruites i líquids i dormir les hores adequades. Totes aquestes molèsties desapareixen a mida que passen els dies i el cos es va acostumant, però si veiem que s’allarguen en el temps, és convenient que consultem amb el metge o la infermera.
I aquesta setmana, la consulta jove es queda a Barcelona on serà presentada al VI congrés d´atenció primària i Salut mental que es celebra els dies 21 i 22 de Maig. Molta Sort a tots!

Comentaris