LA PÍNDOLA D´EMERGÈNCIA


L'anticoncepció d'emergència és una forma de prevenir l'embaràs si s'han mantingut relacions sexuals amb penetració sense utilitzar cap mètode anticonceptiu o si hi ha hagut un accident amb el mètode habitual (per exemple, ruptura de preservatiu).El tractament postcoital modifica l'endometri (capa interna de l'úter) impedint la implantació a l'úter d'un possible òvul fecundat.
La pildora del dia següent és una medicació d'emergència que s'ha de prendre abans que passin 72 hores de la situació de risc d'embaràs.En algunes ocasions poden aparèixer molèsties derivades del tractament com a tensió mamària, nauseas, vòmits i maldecap. Aquests efectes generalment no duren més de 24 hores.
Què has de tindre en compte:
- Cal prendre-la amb l'estómac ple.
- Durant el temps que prengui cal evitar fumar, prendre cafè, te i begudes de cuacola.
- No ha de prendre alcohol durant aquells dies, ja que pot baixar l'eficàcia del tractament.
- Existeixen alguns medicaments que no han de prendre junt amb aquest tractament.
- La següent regla pot veure's alterada o pot ser igual que sempre.
Ahir, la Ministra de Sanitat Trinitat Jiménez, va anunciar que la píndola postcoital es vendrà lliurement a les farmàcies sense receptes. Fins ara, per aconseguir-la, només havies d´anar al teu CAP o bé a un centre de planificació familiar. Aquesta proposta elimina els obstacles que tenien els joves per accedir lliurement a la pindola d´emergència.

Aquesta setmana es celebra el 7è Congrés de l´Associació Catalana d´Infermeria Pediàtrica a Andorra els dies 14, 15 i 16 de Maig. El nostre company infermer, Jose Pérez presentarà el bloc jove a la taula d´adolescents el divendres al matí.
La resta de companys des de Barcelona li dessitjem bona sort. Us mantindrem informats!!!

Comentaris