ESTÀ CADUCADA LA LLEI D´AVORTAMENT?

Titulars com: "El Govern vol avortament lliure en les primeres 21 setmanes", apareixen aquests dies als diaris de tota Espanya. Ni decret, ni reforma, directament una llei nova regularà l'avortament.
Així ho va anunciar la setmana passada la ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, qui va explicar que el Govern presentarà el projecte d'una nova normativa per a la interrupció voluntària de l'embaràs en el primer semestre de l'any que ve.
L'actual Llei de l'Avortament, en vigor des del 1985, només permet la interrupció voluntària de l'embaràs quan hi ha risc per a la salut de la mare, violació i tares greus per al fetus.
El Comitè d'Experts nomenat pel ministeri d'Igualtat per a assessorar sobre la modificació de la llei d'interrupció voluntària de l'embaràs proposa l'avortament lliure fins a la setmana 14 i fins a la 22 si corre perill la salut de la mare o el fetus presenta greus anomalies. També advoquen que les dones d'entre 16 i 18 anys puguin avortar sense consentiment patern i defensa que la Llei d'Autonomia del Pacient elimini l'exclusió de l'avortament de les operacions quirúrgiques a les quals una menor pot sotmetre's.
Tot un progrés en la materia, què en penseu de tot això?

Comentaris