EL "BOTELLÓN"

Com a diversió, per 'beure per beure', sentir-se millor, desinhibir-se, gastar menys diners, no quedar-se sol o controlar la qualitat de les begudes. Aquestes són les raons reals que empenyen als adolescents i als joves a practicar a tot el territori espanyol el ja famós 'botellón'.
Estudis confirmen que el motiu més al·ludit pels adolescents i joves per realitzar el "botellón" és la diversió (75,2%), seguit de l'estalvi (37,5%) i de poder estar amb els amics (36,3%). Una activitat lúdica que reconeix practicar el 80,4% dels universitaris i el 67% dels adolescents d'entre 14 i 18 anys.
Per als adolescents són més importants els motius lúdics i els relacionats amb la pressió social: divertir-se, desconnectar, conèixer gent i relacionar-se més fàcilment, no quedar-se , consumir altres substàncies i seguir la moda. Els universitaris, no obstant això, donen més importància al control de l'oci, com l'economia, fugir de les aglomeracions en els pubs, la qualitat de la beguda i escoltar la seva música .
De l´estudi es despren que fins a un 20% dels entrevistats ingereixen 11 copes, tres vegades per setmana durant més de 10 mesos a l'any, mentre que els usuaris moderats de begudes alcohòliques beuen cinc consumicions dues vegades per setmana i durant vuit mesos.
De totes maneres, no pot obviar-se que es tracta d'un fenomen que reflecteix la tradició espanyola de vincular la beguda amb el oci i diversió.

Comentaris