VACUNA DEL PAPILOMA
Has sentit parlar de la vacuna del papiloma?

Aquests dies tot en va ple!
El virus del papiloma té casi 100 classes diferents i es transmeten per les relacions sexuals (és una infecció de transmissió sexual). Alguns d’aquests poden donar càncer d’úter i altres berrugues genitals (es diuen condilomes). És un infecció freqüent, malgrat el número de càncers no ho son tant, doncs en les revisions ginecològiques es poden detectar i tractar abans de fer-se dolents.
Ara han fabricat dues vacunes que protegeixen contra el 70% del virus que provoquen càncer, i una d’elles a més contra les berrugues. El millor és fer-les servir abans de tenir relacions sexuals amb penetració.
Aquestes vacunes s’han de punxar 3 vegades per tal que siguin efectives (ara, en 2 messos i en 6 messos), el seu preu és molt alt. Aquest any per primera vegada es posarà de forma gratuïta, a noies de 6è de primària, però només a aquestes. Cada any es vacunarà aquesta edat i les més grans caldrà que preguntin al seu metge si cal que se la posin i d’estar indicada, amb una recepta, comprar-la a la farmàcia.
Amb tot, recordeu que no cobreix a tots els virus, ni la resta de malalties de transmissió sexual!
Cal seguir usant el preservatiu i fent revisions ginecològiques!
Si teniu dubtes, consulteu al vostre metge o infermer o podeu fer servir la nostra bustia, bustiajove@aprimariavsg.com.


Comentaris