CONCENTRACIÓ A L´HORA D´ESTUDIAR

No pots estudiar?

T'aixeques mil vegades de la cadira, encens i apagues la Tv, et poses música, comences a menjar.... En definitiva, no pots concentrar-te.
Aqui tens uns consells per aconseguir una major atenció i concentració a l'hora de fer els teus treballs i feines i preparar els teus examens.
La concentració és un estat mental que permet reflexionar sobre una sola cosa i mantenir l'atenció en ella, per tant és vital la concentració al moment d'estudiar.

Solem fer atenció a allò que ens interessa, ja sigui per les pròpies característiques de l'estímul (mida, color, forma, moviment...) o per les nostres pròpies motivacions. Així doncs, l'atenció i l'interès estan íntimament relacionats, igual com l'atenció i la concentració.Factors que afavoreixen l'atenció-concentració. Interès i voluntat a l'hora d'estudiar. Planifica l'estudi d'un capítol o del desenvolupament d'un problema de forma molt concreta, per a un espai de temps curt, no pas més de 30 minuts.. Transcorregudes dues hores d'estudi descansa breument per relaxar-te de la concentració mantinguda fins a aquell moment.. Canvia la matèria d'estudi: així podràs mantenir per més temps la concentració. Si dediques una hora a una assignatura fent dos descansos de 5 minuts pots dedicar unes altres dues hores a assignatures diferents, amb descansos una mica més prolongats de 8-10 minuts sense que descendeixi la teva concentració.
Prendre apunts: Si durant les explicacions del professor aquesta atent a sintetitzar mentalment i per escrit en frases curtes els detalls d'interès, exercitaràs l'atenció.

Comentaris